Experts in de NOW-regeling

Gaat u een definitieve berekening bij het UWV aanvragen voor het verkregen NOW- voorschot over de periode van maart tot en met mei 2020 en/of de periode van juni tot en met september 2020? Wilt u weten of u een accountantsverklaring moet aanleveren en hoe u daaraan komt?

NEXT adviseurs & accountants kent alle ins-en-outs van de NOW 1.0 en de NOW 2.0 regeling en informeert u er graag over.

NOW-regeling: Terugbetalen of meer vergoeding

U vroeg een voorschot aan. Over de betreffende periode heeft u 80% van het door u opgegeven omzetverlies ontvangen. Tot oktober van dit jaar dient u voor die periode een definitieve aanvraag bij het UWV te doen. Uit die aanvraag wordt uw daadwerkelijk geleden omzetverlies in die periode duidelijk.

U krijgt dan nog meer tegemoetkoming of moet geld terugbetalen. Als u veel geld moet terugbetalen, kunt u een afbetalingsregeling treffen.

Wanneer een accountantsverklaring?

Als u een voorschot van meer dan € 100.000,- heeft ontvangen dient u bij uw definitieve aanvraag een accountantsverklaring mee te sturen. Als uw definitieve tegemoetkoming boven de € 125.000,- uitkomt, dient u het UWV ook een accountantsverklaring te verstrekken.

Next kan deze accountantsverklaring voor u opstellen als uw eigen accountant geen tijd heeft of te hoge kosten berekent. Dit doen wij al voor een tarief vanaf € 4.500,- excl. BTW.

Wat staat er in een accountantsverklaring?

Wij verklaren wat het berekende omzetverliespercentage moet zijn voor de betreffende periode. Dat wil zeggen dat we zorgvuldig de omzetten uit die periode en daarbuiten controleren. In een gesprek met u bepalen we wat u precies dient aan te leveren voor een goede beeldvorming met betrekking tot uw omzet. U kunt ervan op aan dat wij alles deskundig en op tijd regelen met een doelmatige en pragmatische aanpak zonder poespas.

Ook met betrekking tot de NOW-regeling kunt u op NEXT accountants rekenen.

Vragen of vrijblijvend kennismaken?

Heeft u nog vragen of wilt u weten wat wij kunnen betekenen voor uw aanvraag? Neem gerust contact met ons op en plan een vrijblijvend gesprek. Wij zijn er voor u.